КОІПОПК

Січ 12 2022

Print this Запис

Здобутки, проблеми та перспективи впровадження регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» «Healthy Food: Healthy Child»

Здорове харчування в українській школі є одним із найважливіших  завдань держави.

2021-й став роком великої кількості послідовних кроків у реформуванні системи шкільного харчування – від формування культури здорового харчування, поліпшення якості, поживності страв та безпечності харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл.

У рамках пілотного регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» «Healthy Food: Healthy Child» упродовж 2021 року для керівників місцевих органів управління освітою і директорів, кухарів та медичних сестер з дієтичного харчування закладів загальної середньої освіти Київської області проведено партнерські зустрічі з питань організації шкільного харчування в умовах реформування.

Про здобутки, проблеми та перспективи впровадження регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» «Healthy Food: Healthy Child» 12 січня 2022 року, у Фастівському академічному ліцеї № 9 Фастівської міської ради відбулася чергова партнерська зустріч із керівниками органів управління освітою і директорами, шеф-кухарями та медичними сестрами із дієтичного харчування закладів загальної середньої освіти Фастівського району.

Із вітальним словом до учасників партнерської зустрічі звернувся Михайло Нетяжук, голова Фастівської міської територіальної громади.

До конструктивного діалогу долучилися:

  • Любов Ківшарь, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, яка узагальнила здобутки і проблеми впровадження регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» та окреслила перспективи його реалізації в закладах загальної середньої освіти Київської області» у 2022 році;
  • Наталія Єриш, начальник управління освіти виконавчого комітету Фастівської міської ради, яка розповіла про досягнення та перспективи впровадження регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» в закладах освіти Фастівського району;
  • Олександр Лактисов, завідувач сектору безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Фастівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, який ознайомив присутніх із вимогами Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та інших нормативно-правових актів щодо організації харчування учнів;
  • Людмила Бондаренко, методист відділу управління закладами освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», яка проінформувала про результати анкетування учасників освітнього процесу щодо якості надання послуг з організації харчування у сфері загальної середньої освіти;
  • Володимир Захлюпаний, директор Гостомельського ліцею №1 Бучанського району Київської області, презентував досвід організації харчування в закладі загальної середньої освіти в умовах фінансової автономії;
  • Анна Тимощук, викладач Білоцерківського вищого професійного училища будівництва та сервісу, розповіла про основи здорового харчування та сучасні практичні підходи до його організації;
  • Марина Мигаль, директор Академічного ліцею №3 м. Обухів, та Віталій Красніков, директор Погребівської гімназії Васильківської міської ради, презентували власний досвід упровадження нового меню та рецептурних карт Євгена Клопотенка в закладах;
  • Оксана Пономарьова, директор Бориспільського академічного ліцею Бориспільської міської ради, ознайомила присутніх із механізмом упровадження системи НАССР у закладі загальної середньої освіти;
  • Сергій Пастух, бренд-кухар компанії «Маресто Україна», розповів про сучасні технології у шкільному харчуванні та показав лайфхаки у використанні нового сучасного обладнання для приготування сучасної та смачної їжі;
  • Ірина Мазуркевич, методист відділу дистанційної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», презентувала інтегровані програми курсів за вибором із питань здорового харчування.

Під час проведення заходу були проведені кулінарна та педагогічна майстерки здорового харчування в закладах загальної середньої освіти.