КОІПОПК


Бер 14 2024

Print this Запис

STEM-воркшоп «PRO харчування: освітній аспект»

У закладах освіти Київщини успішно реалізується реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською.

Фахівцями інституту розроблено програму курсу «Що ми їмо?», котра має на меті формування компетентностей, спрямованих на усвідомлення важливості збалансованого харчування та його впливу на здоров’я людей.

Навчання  педагогічних працівників закладів освіти  області за програмою курсу здійснюватиметься на базі STEM-лабораторії здорового харчування інституту.

Саме тому 14 березня 2024 року командою STEM-лабораторії інституту проведено STEM-воркшоп «PRO харчування: освітній аспект» для заступників директорів ЗЗСО з навчально-виховної роботи Фастівського району.

Запрошена спікерка воркшопу – Тетяна Димань, доктор сільськогосподарських наук, професор, проректор Білоцерківського національного аграрного університету, розповіла про особливості екотрофології –  науки про екологічне безпечне харчування.

Учасники заходу ознайомилися з роботою STEM-центру здорового харчування, долучилися до активностей у тематичних локаціях: «Харч-Lab», «Я – споживач»,  «Моделювання харчування»,  «FoodArt».

Захід відбувся в атмосфері творчого пошуку та нових відкриттів, командної роботи і синергії. Позитивний фідбек учасників доводить ефективність роботи STEM-центру здорового харчування та планування подальших заходів.