КОІПОПК


Бер 01 2021

Print this Запис

Формування та розвиток навичок здорового й раціонального харчування – найважливіша запорука повноцінного розвитку організму дитини

26 лютого 2021 року відбулося ІІ онлайн-заняття обласної педагогічної студії для директорів, заступників директорів закладів загальної середньої освіти,  учителів біології, основ здоров’я, керівників гуртків оздоровчого напрямку з теми «Формування та розвиток навичок здорового й раціонального харчування – найважливіша запорука повноцінного розвитку організму дитини».

Цього разу естафету приймав Опорний навчальний заклад «Іванківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2». Ганна Губиш, директорка освітнього закладу, презентувала роботу  школи. До зустрічі долучився доктор медичних наук, професор, академік міжнародної академії наук та інноваційних технологій, заслужений діяч науки й техніки Ігнат Тимофійович Матасар, який у виступі звернув увагу на необхідності різноманітного та збалансованого харчування, проаналізував стан забезпечення дітей Іванківського регіону незамінними амінокислотами, білками, вуглеводами та жирами, надав практичні рекомендації щодо організації харчування в закладах освіти.

Практичний блок продовжили презентацією досвіду роботи навчального закладу: відбулося ознайомлення  з упровадженням освітньої програми «Абетка харчування», створеної в рамках глобального проєкту «Nestlé Здорові діти» з урахуванням багаторічного досвіду й розробок у галузі нутриціології для пропагування здорового способу життя серед дітей шкільного віку. Відбувся аукціон цікавих знахідок, у ході якого вчителі початкової ланки поділилися власним досвідом роботи щодо  виховання відповідального ставлення до здоров’я та свідомого підходу до харчування. Координувала зустріч методистка відділу управління закладами освіти  КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Людмила Бондаренко.

На завершення учасники поділилися враженнями від співпраці та обговорили виконання творчого домашнього завдання.