Сучасний заклад освіти – це унікальна платформа, яка дозволяє реалізувати необхідні блага для здобувачів освіти, зокрема комфортне та безпечне освітнє середовище, організацію повноцінного екологічного харчування та проведення відповідної просвітницької роботи. Загальновідомо, що правильне та раціональне харчування відіграє вагому роль у формуванні особистісного благополуччя дитини та її родини, громади в цілому. Саме в освітньому середовищі в дітей та підлітків формується харчова поведінка та культура споживання корисної їжі, яка є визначальною для забезпечення здорового способу життя в майбутньому.
22 листопада 2023 року у Державному професійно-технічному навчальному закладі “Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу” проведене виїзне заняття для директорів шкіл Гребінківської, Ковалівської, Сквирської, Узинської та Фурсівської громад на тему «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування».
Учасники заходу ознайомились із механізмами та інструментами підтримки функціонування системи HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point — міжнародні норми зниження ризику небезпечності харчових продуктів) на харчоблоках.
НАССР у закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Майстер-класи з приготування напівфабрикатів провели майстри виробничого навчання навчально-практичного центру за професіями «кухар» та «кондитер».